2 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse bonensoep met tortillachips

Mexicaanse bonensoep met tortillachips

ingrediënten


20 min
2 personen
jalapenopeper

dit product is niet beschikbaar

50 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

75 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

200 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

200 gram mais

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de tacokruiden ½ minuut. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de mais, bouillon, tomaten en bonen toe en laat 10-15 minuten pruttelen tot de gewenste dikte.
  • 2 Prak intussen in een kom de overige knoflook met de helft van de avocado en de zure room tot een romig mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de soep in kommen en serveer met een schep van het avocadomengsel en de tortillachips erbij. Snijd de overige avocado in plakken en leg op de soep. Serveer eventueel met jalapeñopepers naar smaak.

bereidingstip

Maak de soep iets romiger met een scheutje slagroom, ook een kneepje citroensap is lekker erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 20 gram