2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse bonenstoof

Mexicaanse bonenstoof

ingrediënten


25 min
2 personen
zakje tortillachips

dit product is niet beschikbaar

30 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse kruiden en ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de bonenstoof in kommen. Garneer met de crème fraîche, koriander, kaas en een handje tortillachips.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met pompoen, zoete aardappel, courgette of aubergine. Ook kun je verschillende soorten bonen of linzen gebruiken.. Laat de koriander in dit recept weg wanneer je dit kruid niet zo lekker vindt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté