4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
recepten Mexicaanse gevulde zoete aardappels

Mexicaanse gevulde zoete aardappels

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

1 limoenen

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Prik de zoete aardappels in en wikkel ze per stuk in aluminiumfolie. Gaar ze afhankelijk van de grootte 45-60 minuten in de oven.
  • 2 Rasp de schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Meng de mais met de bonen, tomaatjes, ui, limoenrasp, -sap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verwijder het folie van de aardappels, snijd ze in de lengte tot de helft in en trek de 2 helften iets uit elkaar. Lepel het vruchtvlees uit de avocado en prak het fijn met een vork. Meng met het sap van de overige limoen en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep wat bonensalade in elke zoete aardappel en bestrooi met de koriander. Serveer met de avocado en eventueel zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 475 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 9 gram