4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse kaasfondue

Mexicaanse kaasfondue

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

500 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter pils

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter Mexicaans bier

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

rechaud

  • 1 Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Giet het bier in de pan en verhit tegen de kook aan.
  • 2 Voeg op een iets lagere stand de cheddar en roomkaas al roerend in gedeelten toe en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Bind de fondue met aangelengde maizena.
  • 4 Roer de paprika, komijn en koriander erdoor.
  • 5 Serveer de fondue bijvoorbeeld met rolletjes van tortillawraps, kleine maïskolfjes (blik), tortillachips, partjes avocado en repen rode en gele paprika.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 39 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté