- 1 Verwarm de ovengrill voor. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en wrijf de karbonades ermee in.
- 2 Leg de paprika’s op een bakplaat onder de grill en rooster ze 8-10 minuten tot het vel donkere plekken krijgt. Keer ze af en toe om.
- 3 Leg de paprika’s in een schaal, dek af en laat circa 5 minuten rusten. Ontvel de paprika’s als ze iets zijn afgekoeld en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- 4 Hak de stukken paprika, de groene peper, de koriander en de komijn kort in een keukenmachine of met de hand.
- 5 Voeg de rest van de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en zet apart.
- 6 Verhit een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
- 7 Schep het paprikamengsel erop en garneer met koriander en eventueel wat groene peper. Lekker met kidneybonen en tortillachips.