4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse karbonade met paprikasalsa

Mexicaanse karbonade met paprikasalsa

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel korianderblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels korianderblaadjes

dit product is niet beschikbaar

groene peper

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Meng 2 eetlepels olie met de Mexicaanse kruiden en wrijf de karbonades ermee in.
  • 2 Leg de paprika’s op een bakplaat onder de grill en rooster ze 8-10 minuten tot het vel donkere plekken krijgt. Keer ze af en toe om.
  • 3 Leg de paprika’s in een schaal, dek af en laat circa 5 minuten rusten. Ontvel de paprika’s als ze iets zijn afgekoeld en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
  • 4 Hak de stukken paprika, de groene peper, de koriander en de komijn kort in een keukenmachine of met de hand.
  • 5 Voeg de rest van de olijfolie en citroensap toe. Breng op smaak met zout en zet apart.
  • 6 Verhit een grill- of koekenpan en rooster de karbonades 3-4 minuten per kant.
  • 7 Schep het paprikamengsel erop en garneer met koriander en eventueel wat groene peper. Lekker met kidneybonen en tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté