4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Mexicaanse laagjessalade

Mexicaanse laagjessalade

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 zakje kropsla

dit product is niet beschikbaar

400 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

200 gram notenrijst
200 gram meergranenrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • 2 Klop intussen een dressing van het limoensap, de zonnebloemolie, komijnpoeder en de helft van de koriander.
  • 3 Meng de rode ui, bonen en de dressing door de rijst en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Leg de blaadjes sla op de bodem van een trifleschaal of grote glazen. Schep de bonenrijst erop. Leg de plakken tomaat erop, dan de mais en vervolgens de avocado.
  • 5 Meng de zure room met 2 eetlepels water, roer de rest van de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met deze romige dressing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 15 gram