4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse loaded gepofte zoete aardappel


Mexicaanse loaded gepofte zoete aardappel


ingrediënten


30 min
4 personen
6 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels volle kwark

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram mais

dit product is niet beschikbaar

100 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 zakje tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke aardappel (van dezelfde grootte) op een ruim stuk aluminiumfolie en bestrijk rondom met olie. Prik met een vork gaatjes in de schil en vouw het folie eromheen dicht. Leg op een bakplaat of in een ovenschaal en pof de zoete aardappels in 30-40 minuten in de oven.
  • 2 Verwarm intussen de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. Voeg een paar eetlepels water, de bonen en mais toe en warm nog 5 minuten zachtjes door.
  • 3 Controleer met een prikker of de aardappels gaar zijn en neem ze uit het folie. Leg op borden en snijd de bovenkant open. Duw de delen een beetje uit elkaar en schep een flinke lepel gehakt en bonen erop.
  • 4 Bestrooi met de bosui, rode peper en koriander. Schep een lepel kwark erop en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 18 gram