4 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Mexicaanse nacho-schotel

Mexicaanse nacho-schotel

ingrediënten


20 min
4 personen
mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

125 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 romatomaten

dit product is niet beschikbaar

200 gram tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg het gehakt en de tacokruiden toe en bak het gehakt in 10 minuten rul.
  • 2 Verdeel de chips in een niet te dikke laag over een bakplaat of grote ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel en de tomaat erover. Bestrooi met de bosui en kaas. Zet circa 10 minuten in het midden van de oven, tot de kaas gesmolten is.
  • 3 Meng de zure room met de avocado en chilipoeder en serveer bij de schotel.

bereidingstip

Wil je dit recept als hoofdgerecht eten? Breid het gehaktmengsel dan uit met kidneybonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 34 gram