2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Mexicaanse ovenschotel

Mexicaanse ovenschotel

ingrediënten


15 min
2 personen
2 eetlepels volkorenbroodkruim
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
400 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de prei, broccoli, paprika, courgette, ui en knoflook in een kom. Sprenkel de olijfolie erover, voeg chilipoeder, komijn en oregano toe en schud goed om. Schep het groentemengsel in de ovenschaal.
  • 2 Rooster de groenten 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes en bonen toe, schep even om en zet het gerecht nog 10 minuten in de oven.
  • 4 Meng intussen de ricotta met de melk en meng de kaas met het broodkruim (ca. 2 eetlepels). Verdeel het ricottamengsel over de schotel en strooi het kaasmengsel erover. Zet het gerecht nog 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.
  • 5 Lekker met grof bruinbrood of tortillachips erbij. Geef er voor de niet-vegetariërs eventueel gebakken kalkoen- of kipreepjes bij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté