4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Mexicaanse rijstkoeken

Mexicaanse rijstkoeken

ingrediënten


35 min
4 personen
5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tabasco
150 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

1 dunne stengel prei
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

250 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst gaar en giet deze af. Laat iets afkoelen.
  • 2 Meng de paprika, bosui, maïs, tabasco, koriander, ei en kaas door de gare rijst.
  • 3 Verhit een beetje olie en schep bergjes van de gemengde rijst erin. Druk ze wat platter. Bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin.
  • 4 Serveer de rijstkoekjes warm. Lekker met gehakt en tacosaus of guacamole en een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté