4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse stamppot-bowl

Mexicaanse stamppot-bowl

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 vegetarische rookworst

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 blik zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
  • 3 Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en rookworst circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 4 Pel of schil de zoete aardappels en stamp ze fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
  • 5 Verdeel de stamppot, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté