4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse stamppot met pulled chicken

Mexicaanse stamppot met pulled chicken

ingrediënten


45 min
4 personen
250 gram mais

dit product is niet beschikbaar

300 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene kruiden
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de helft van de olie en braad hierin de kip rondom goudbruin. Voeg de chilisaus, paprikapoeder en bouillon toe en stoof afgedekt circa 25 minuten.
  • 2 Kook intussen de aardappels gaar in water met zout. Meng de crème fraîche met de groene kruiden en zet apart.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een kookpan en fruit hierin de ui. Verwarm de bonen en mais, giet af en laat uitlekken.
  • 4 Voeg de gekookte aardappels toe aan de ui en stamp grof met zout en peper. Schep de bonen en mais erdoor.
  • 5 Pluk de gare kip in stukjes. Serveer de stamppot met de pulled chicken en een lepel van de crème fraîche erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 880 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 49 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté