4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes

Mexicaanse tomaten-paprikasoep met balletjes

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak tortillachips naturel

dit product is niet beschikbaar

125 gram mais

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram trostomaat

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de tomaten, paprika’s, uien en knoflook in een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster de groenten 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en een beetje bruin zijn.
  • 2 Meng intussen het gehakt met de Mexicaanse kruiden, eventueel extra zout en peper en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van. Bak deze balletjes in de rest van de olie in circa 8 minuten gaar.
  • 3 Neem de groenten uit de oven en schep deze in een soeppan door de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer, maar niet helemaal glad.
  • 4 Laat de soep iets inkoken tot de gewenste dikte en schep de gehaktballetjes en mais erdoor. Verwarm intussen de ovengrill.
  • 5 Leg de chips op een bakplaat en strooi de kaas erover. Zet de plaat niet te dicht onder de grill tot de kaas smelt.
  • 6 Bestrooi de soep met de koriander en serveer met de nachochips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 27 gram