4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse triflesalade met geroosterde mais

Mexicaanse triflesalade met geroosterde mais

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bakje koriander

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels salsasaus
125 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

100 gram tortillachips nacho cheese

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels yoghurtdressing

dit product is niet beschikbaar

200 gram ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

glazen (trifle)schaal

  • 1 Dep de maïskorrels goed droog met keukenpapier. Meng de maïs met de olijfolie.
  • 2 Verhit een ruime koekenpan zonder extra olie. Rooster de maïskorrels op een hoge stand in 6-8 min. goudbruin. Schep ze regelmatig om. Schud de geroosterde maïs op een bord en laat afkoelen.
  • 3 Vul de (trifle)schaal achtereenvolgens in mooie lagen met de geroosterde maïs, tomaat, rode ui, avocado en ijsbergsla. Besprenkel elke laag met een beetje yoghurtdressing. Strooi er de tortillachips over.
  • 4 Verdeel de zure room en salsa over de chips. Bestrooi met de koriander.

bereidingstip

Voeg voor extra pit wat ringetjes jalapeñopeper (uit pot) toe.. <h4>Variaties en serveertips</h4> • Voeg zwarte bonen of kidneybonen toe voor extra vulling. <br/> • Liever wat extra pit? Voeg fijngesneden jalapeño of een snufje chilivlokken toe. . <h4>Presentatietips </h4> • Heb je geen grote glazen schaal? Je kunt ook kleine glaasjes gebruiken, zodat de kleurrijke laagjes goed zichtbaar zijn.<br/> • Decoreer met een partje limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 473 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 9 gram