4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse vega bonenstoof

Mexicaanse vega bonenstoof

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

250 gram mais

dit product is niet beschikbaar

1 blik zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

400 gram vegetarisch gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • 2 Schep de roerbakgroenten erdoor en roerbak 5 minuten. Voeg de bouillon, alle bonen en mais toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 3 Schep enkele lepels zure room op het gerecht en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de roerbakgroenten door reepjes paprika en bak deze mee met het gehakt. . Maak je liever een recept met vlees? Neem dan rundergehakt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 38 gram