4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mexicaanse vegetarische burger met salsa

Mexicaanse vegetarische burger met salsa

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram tortillachips nacho cheese

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels milde salsa
100 gram ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

4 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik crispy maïs
400 gram Mexicaanse roerbakgroenten
4 plantaardige burgers
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de burgers in 7-9 min. lichtbruin en gaar.
  • 2 Verhit intussen in een wok de laatste 2 el olie. Roerbak de Mexicaanse groenten 4 min.
  • 3 Laat de maïs uitlekken, voeg toe aan de groenten en bak in nog 2 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de broodjes open. Beleg de onderste helften met de ijsbergsla en wat groenten. Leg de burgers erop. Schep de salsa op de burgers en bestrooi met de chips.
  • 5 Dek de burgers af met de bovenste helften van de broodjes en leg ze op 4 borden. Serveer de rest van de groenten apart erbij.

bereidingstip

Nog meer groenten? Maak verse guacemole en voeg als extra topping toe aan de burgers. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/guacamole/" target="_blank">Bekijk hier het guacamole recept</a>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 621 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 15 gram