4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mie met Chinese roerbak, zalm en garnalen

Mie met Chinese roerbak, zalm en garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

150 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

300 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram mie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken. Kook de mie liever iets te kort dan iets te lang, zodat deze nog een bite houdt.
  • 2 Verhit de olie in de wok of hapjespan en roerbak hierin de Chinese kool, champignons en de knoflook in een paar minuten beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
  • 3 Voeg de zalm en garnalen toe en roerbak nog enkele minuten op hoge stand.
  • 4 Schep de mie en oestersaus door de roerbak en warm nog een minuut mee.
  • 5 Schep als laatste de koriander erdoor en serveer in diepe borden.

bereidingstip

Chinese kool smaakt niet echt naar kool, maar heeft een lichtzoete smaak. Je kunt de kool zowel rauw als gekookt en gewokt eten. Wok eens reepjes Chinese kool in sesamolie en bak ze met wat geperste knoflook beetgaar. Circa 4 minuten later is je bijgerecht klaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté