4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Mie met geroerbakte karbonade en wortel

Mie met geroerbakte karbonade en wortel

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

250 gram Chinese eiermie

dit product is niet beschikbaar

400 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

400 gram schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schep de reepjes vlees door de ketjap, knoflook en olie en laat even marineren.
  • 2 Blancheer intussen de plakjes wortel circa 2 minuten in kokend water met zout en schep in een vergiet.
  • 3 Leg de mie in het kokende water en schakel de warmtebron uit. Roer de mie los met een vork en leg het deksel op de pan.
  • 4 Verhit een wok of grote koekenpan en roerbak hierin het vlees op een hoge stand bruin.
  • 5 Voeg de wortel en gembersiroop toe en roerbak nog circa 2 minuten tot het vlees gaar is.
  • 6 Giet de mie af en laat goed uitlekken. Snijd of knip de mie in kortere stukken en schep door de roerbakschotel.

bereidingstip

Voeg extra groenten toe, zoals dunne reepjes prei, witte kool of taugé. Deze groenten hoef je niet voor te koken.. Een flesje gembersiroop is altijd handig om in huis te hebben. Het blijft lang goed en je geeft er heel makkelijk (oosterse) gerechten een lekker zoet accent mee. Marineer reepjes kipfilet eens in gembersiroop met wat ketjap. Of roerbak blokjes ananas met een scheut gembersiroop, lekker als dessert met yoghurt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 28 gram