4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mijterpizza met zoete aardappel en mozzarella

Mijterpizza met zoete aardappel en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

50 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 rol pizzadeeg met tomatensaus

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het pizzadeeg met het bakpapier af. Snijd het deeg in mijtervorm en leg met het bakpapier op de bakplaat. Snijd van de onderzijde 3 repen en houd apart. Bestrijk de mijter met de tomatensaus.
  • 2 Boen de aardappelen schoon en snijd ze in plakjes van 2 mm. Pers de knoflook boven de olie. Meng de knoflookolie met de zoete aardappel.
  • 3 Verdeel de zoete aardappel met de olijven over de tomatensaus. Breng op smaak met de oregano, zout en peper.
  • 4 Leg 2 repen als kruis en halveer de derde reep voor de wimpels aan de zijkanten. Bestrooi het kruis en de wimpels met de mozzarella.
  • 5 Bak de pizza in de oven in 15 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Restjes deeg? Besmeer de restjes pizzadeeg die je over hebt na stap 1 met gesmolten boter. Bestrooi met suiker en kaneel en draai elk stukje tot een twister. Bak 15 min. op 220°C in een voorverwarmde oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 557 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels