gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Milde harissa

Milde harissa

ingrediënten


20 min
6 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

4 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

schone jampot

weckpot

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de paprika’s, pepers, tomaten en knoflook op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster circa 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en verwijder de vellen van de paprika en de steeltjes van de pepers.
  • 2 Maal in een keukenmachine met het korianderpoeder, komijnpoeder, 1 theelepel zout, paprikapoeder, citroensap en olijfolie extra vergine tot een gladde puree.
  • 3 Lekker als dip bij brood of als smaakmaker in vlees- of groentegerechten. Bewaar 1-2 weken goed afgesloten in een schone pot in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram