gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Millionaire’s shortbread

Millionaire’s shortbread

ingrediënten


30 min
250 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram boter

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 150ºC. Meng de bloem met de suiker en wrijf 175 gram boter erdoor. Druk dit deeg in het bakblik en prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak in de oven in circa 30 minuten lichtbruin en laat daarna afkoelen.
  • 2 Kook intussen alle basterdsuiker met de gecondenseerde melk en overige boter op middelhoge stand tot de suiker is opgelost. Zet de warmtebron laag en roer circa 7 minuten, tot het mengsel dikker is geworden. Giet op het deeg en zet in de koelkast om af te koelen en op te stijven.
  • 3 Smelt de chocolade en giet over de koude karamel. Zet weer in de koelkast om op te stijven. Neem uit het bakblik en snijd in stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté