uitdagend
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Mince pies

Mince pies

ingrediënten


20 min
scheutje brandewijn
scheutje rum
theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

15 gram oranjesnippers
250 gram sukadeblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram appels

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter koffieroom

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

275 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

275 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

koekjessteker

muffinbakblik

stervormige steker

  • 1 Wrijf de boter bloem en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten voor de mincemeat door elkaar.
  • 3 Rol de deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek rondjes uit 2/3 van het deeg en bekleed de holtes van de bakvorm ermee.
  • 4 Vul de deegbakjes met de mincemeat. Snijd of steek de rest van het deeg in sterren of rondjes. Steek er eventueel nog een sterretje of rondje uit en leg ze op de mincemeat. Druk de randjes goed aan.
  • 5 Meng de overgebleven eidooier met de melk en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
  • 6 Bak de minced pies in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven een laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip