online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

moeilijk
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Mince pies

Mince pies

ingrediënten

150 gram boter

275 gram bloem

275 gram zelfrijzend bakmeel

bloem

50 gram suiker

2 eidooiers

30 milliliter melk

30 milliliter koffieroom

poedersuiker

500 gram appels

2 eetlepels citroensap

100 gram rozijnen

250 gram sukadeblokjes

15 gram oranjesnippers

50 gram gedroogde abrikozen

50 gram bruine suiker

1 theelepel kaneelpoeder

theelepel kruidnagelpoeder

theelepel gemberpoeder (djahé)

scheutje rum

scheutje brandewijn


benodigdheden

vershoudfolie

koekjessteker

muffinbakblik

stervormige steker

  • 1 Wrijf de boter bloem en suiker tot een kruimelig deeg. Voeg 1 eidooier en 2 eetlepels koud water toe en kneed tot een glad deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Meng alle ingrediënten voor de mincemeat door elkaar.
  • 3 Rol de deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Steek rondjes uit 2/3 van het deeg en bekleed de holtes van de bakvorm ermee.
  • 4 Vul de deegbakjes met de mincemeat. Snijd of steek de rest van het deeg in sterren of rondjes. Steek er eventueel nog een sterretje of rondje uit en leg ze op de mincemeat. Druk de randjes goed aan.
  • 5 Meng de overgebleven eidooier met de melk en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.
  • 6 Bak de minced pies in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven een laat afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 205 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 3 gram