8 taartvormpjes
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
8 taartvormpjes
bereiden
bereidingstip
Rol voor snelle mince pies bladerdeegplakjes uit tot een grote lap. Steek er cirkels uit en schep 1 eetlepel vulling (gesnipperde appel, gedroogde cranberry’s, gember en kaneelpoeder) op de helft van de cirkels. Vouw het deeg dicht en druk de deegnaden met een vork op elkaar. Bestrijk met losgeklopt ei en bak in de oven goudbruin en gaar.. Heerlijk zoet en kruidig, deze kleine mince pies. Ze worden in Engeland traditioneel gebakken aan het eind van het jaar, rond de kerstperiode. ‘Mincing’ betekent iets gelijkmatig fijnhakken en verwijst naar de vulling (‘mincemeat’). In deze vulling zitten bijvoorbeeld appels, rozijnen, citrusfruit en specerijen als kruidnagel, kaneel en nootmuskaat. Vaak wordt er ook wat sterke drank aan toegevoegd. De vulling wordt nóg lekkerder wanneer je deze ruim van tevoren maakt en tot gebruik in de koelkast bewaart in een brandschone pot.
wijnadvies
Castillo de Las Almenas Moscatel
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 360 kcal |
vet | 16 gram |
verzadigd vet | 10 gram |
koolhydraten | 49 gram |
eiwit | 4 gram |
WEB01-SPAR-PU