4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Minestrone met gevulde ciabatta

Minestrone met gevulde ciabatta

ingrediënten


25 min
4 personen
10 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 handje groene olijf

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

100 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram boerensoepgroenten

dit product is niet beschikbaar

1 pot rundvleesbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Schenk de bouillon in een pan en voeg er nog 2 potten water aan toe. Voeg de groenten en pasta toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • 2 Snijd intussen het brood diagonaal in brede sneetjes, maar snijd niet helemaal door. Draai het een kwartslag en snijd het opnieuw in zodat ruitjes ontstaan.
  • 3 Meng de boter met de kruiden, knoflook en peterselie. Vul het brood met de kruidenboter, mozzarella, olijven en tomaten. Verpak het brood in folie en zet 10 minuten in de oven.
  • 4 Verwijder het folie en bak nog 5 minuten tot het brood krokant is. Serveer het gevulde brood warm bij de soep.

bereidingstip

Italianen noemen minestrone ‘grote soep’ door de vele ingrediënten die erin kunnen zitten. Vroeger werd deze soep vaak gemaakt met groenten die overbleven na de bereiding van andere gerechten. Voeg dus gerust wat groenten van de vorige dag toe, zoals erwten, gesneden kool of courgette. Blokjes van 2 geschilde aardappels passen er ook goed in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté