4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht, hoofdgerecht
home recepten Minestrone met groene groenten en kruiden

Minestrone met groene groenten en kruiden

ingrediënten


25 min
4 personen
focaccia

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

200 gram groene asperges
200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 2 Voeg alle groenten toe en kook zachtjes 4-5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  • 3 Meng de basilicum met de tijm, Parmezaanse kaas, olijfolie en zout tot een dikke pasta.
  • 4 Schep de hete minestrone in kommen of diepe borden en voeg er een eetlepel van het kruidenmengsel aan toe. Serveer met ciabatta of focaccia.

bereidingstip

Breid dit recept uit tot een maaltijdsoep en voeg cannellini- of tuinbonen toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 16 gram