4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Minestrone met parmezaanballetjes

Minestrone met parmezaanballetjes

ingrediënten


40 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram pastaschelpjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

2 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het gehakt met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en versgemalen peper. Vorm er kleine balletjes van.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de gehaktballetjes rondom in 5-7 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
  • 3 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui.
  • 4 Schep de rozemarijn, aardappels en groenten erdoor en roerbak circa 3 minuten.
  • 5 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
  • 6 Roer de doperwten en pasta door de soep en kook zachtjes circa 10 minuten of tot de pasta beetgaar is.
  • 7 Meng de balletjes door de soep en warm ze even mee. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas en strooi deze over de hete soep.
  • 8 Lekker met geroosterd ciabattabrood met olijfolie en knoflook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 34 gram