- 1 Meng het gehakt met 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, knoflook en versgemalen peper. Vorm er kleine balletjes van.
- 2 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de gehaktballetjes rondom in 5-7 minuten lichtbruin en gaar. Schep ze uit de pan.
- 3 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui.
- 4 Schep de rozemarijn, aardappels en groenten erdoor en roerbak circa 3 minuten.
- 5 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15 minuten.
- 6 Roer de doperwten en pasta door de soep en kook zachtjes circa 10 minuten of tot de pasta beetgaar is.
- 7 Meng de balletjes door de soep en warm ze even mee. Schaaf de rest van de Parmezaanse kaas en strooi deze over de hete soep.
- 8 Lekker met geroosterd ciabattabrood met olijfolie en knoflook.