- 1 Verhit de bouillon in een soeppan. Voeg de gezeefde tomaten, groenten en bonen toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze in 10 min. gaar in de soep. Breng op smaak met zout en peper.
- 2 Schep de minestrone in kommen. Serveer met een lepel pesto en bestrooi met de kaas.
bereidingstip
• Maak de soep dikker door blokjes aardappel of bonen mee te koken. Het zetmeel in deze ingrediënten, zorgt voor binding. Of kook de soep wat meer in.<br/> • Voeg, voor een dunnere soep bouillon toe, of water.<br/> • Per liter soep kun je 50-70 g ongekookte pasta aanhouden. Met 50 g maak je een licht gevulde soep. Met 60-70 wordt de soep wat dikker. . <h4>Variatietips</h4> • Varieer met vlees: voeg (kip)gehaktballetjes of rulgebakken gehakt toe. Of vul aan met pittige reepjes salami of gerookte kipfilet. Uitgebakken spekreepjes geeft extra hartigheid.<br/> • Varieer met bonen: gebruik kikkererwten, linzen of kidneybonen in plaats van witte bonen.<br/> • Maak van deze vegetarische minestrone een veganistische versie: laat de Parmezaan en pesto weg, of vervang je die door veganistische alternatieven. <br/> • Gebruik pittige pesto of chilipeper voor extra pit. <br/> • Zin in extra groenten? Ga voor courgette (zacht en typisch Italiaans), wortel (zoet en stevig), bleekselderij (crunchy), of champignons (lekker aards).. <h4>Wat is een minestronesoep en waar komt het vandaan?</h4> Minestrone is een Italiaanse maaltijdsoep. De naam komt van ‘minestra’, het Italiaanse woord voor soep. ‘Minestrone’ betekent eigenlijk: ‘grote soep’. Want er kan ook ontzettend veel in! . <h4>Serveertips</h4> • Wist je dat de ‘juiste’ serveertemperatuur voor minestrone ca. 75°C is? Dan dampt je minestrone lekker, maar je brandt je mond niet aan!<br/> • Garneer je minestrone met een straaltje olijfolie, fijngesneden peterselie of basilicum en extra geraspte Parmezaanse kaas.<br/> • Heerlijk met ciabatta, of ander ambachtelijk gebakken, knapperig brood.<br/> • Een klassieke <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/italiaanse-salade/">Italiaanse salade</a> past prima in een menu met minestrone. . <h4>Hoe bewaar je minestronesoep?</h4> • In de koelkast blijft je minestrone 3-4 dagen goed, in een afgesloten bewaardoos of pan met goed sluitend deksel.<br/> • Ingevroren minestrone blijft tot 3 maanden goed. Je kunt de pasta het best apart bewaren en pas bij het opwarmen toevoegen. <br/> • Ben je een mealprepper? Vries de minestrone dan in porties in.<br/> • Opwarmen kan in de pan, op een middelhoge stand. Roer regelmatig. Voeg eventueel wat extra water of bouillon toe tijdens het opwarmen. Voeg de toppings pas na het opwarmen toe.