4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Minestronesoep met risotto en worst

Minestronesoep met risotto en worst

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

2 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

50 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 vleesbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Los de bouillontabletten op in 700 milliliter kokend water. Verhit de olie en fruit hierin het spek met de ui circa 5 minuten op een lage stand tot de ui zacht is.
  • 2 Voeg de bleekselderij, wortel, knoflook en kruiden toe en fruit nog enkele minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes, bouillon en rijst toe en breng aan de kook. Laat de soep afgedekt circa 10 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 4 Voeg de worst, kikkererwten en courgette toe en laat nogmaals circa 10 minuten zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de basilicum erdoorheen. Bestrooi voor het serveren met de kaas. Lekker met brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 25 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté