4 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje
home recepten Mini-flammkuchen met tonijn

Mini-flammkuchen met tonijn

ingrediënten


15 min
4 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

80 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blik tonijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels srirachamayonaise
1 beker crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 rol flammkuchendeeg

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg met het bakpapier uit en leg op de bakplaat. Snijd het deeg in de breedte in 8 repen.
  • 2 Meng de crème fraîche met 1 el srirachamayonaise. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de tomaatjes. Snijd de ui in ringen.
  • 3 Besmeer de repen deeg met het sriracharoommengsel. Bestrooi met de kaas. Verdeel de tonijn, uienringen, maïs en tomaatjes erover. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bak de mini-flammkuchen in de oven in 15 min. goudgeel en gaar.
  • 5 Hak de peterselie grof. Bestrooi de mini-flammkuchen met de peterselie. Garneer met dotjes of banen van de laatste 2 el srirachamayonaise.

bereidingstip

Ook lekker als hoofdgerecht voor 2 personen. Serveer een frisse salade met veldsla erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 479 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 19 gram