4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch
home recepten Mini-focaccia's

Mini-focaccia's

ingrediënten


15 min
4 personen
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

6 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

30 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

zakje gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

4 cocktailprikkers

  • 1 Meng de gist met 120 ml warm water en de honing in een kom.
  • 2 Roer door en laat circa 30 minuten staan.
  • 3 Roer de olijfolie erdoor.
  • 4 Zeef de bloem boven een andere kom en voeg het gistmengsel toe.
  • 5 Roer door, voeg 1,5 gram zout toe en roer goed zodat alle bloem zich mengt met het vocht.
  • 6 Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg goed door. Vouw het deeg hierbij steeds dubbel en duw het weer plat: zo wordt het lekker luchtig.
  • 7 Maak een bal van het deeg, leg in een ingevette kom en besprenkel met olijfolie.
  • 8 Dek af met folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats, zodat het volume verdubbelt.
  • 9 Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze op de bakplaat.
  • 10 Druk de balletjes iets plat en maak een kuiltje met je vinger.
  • 11 Besprenkel de focaccia’s met olijfolie.
  • 12 Leg op 4 focaccia’s een tomaatje, steek in 4 focaccia’s de rozemarijn- naaldjes en bestrooi de overige focaccia’s met grof zeezout.
  • 13 Laat de focaccia’s nog 30 minuten rusten.
  • 14 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 15 Bak de mini-focaccia’s in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en knapperig.
  • 16 Laat iets afkoelen en steek aan elke prikker een focaccia met zeezout, met rozemarijn en met tomaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté