-
1
Meng de gist met 120 ml warm water en de honing in een kom.
-
2
Roer door en laat circa 30 minuten staan.
-
3
Roer de olijfolie erdoor.
-
4
Zeef de bloem boven een andere kom en voeg het gistmengsel toe.
-
5
Roer door, voeg 1,5 gram zout toe en roer goed zodat alle bloem zich mengt met het vocht.
-
6
Bestuif het werkvlak met bloem en kneed het deeg goed door. Vouw het deeg hierbij steeds dubbel en duw het weer plat: zo wordt het lekker luchtig.
-
7
Maak een bal van het deeg, leg in een ingevette kom en besprenkel met olijfolie.
-
8
Dek af met folie en laat 1 uur rijzen op een warme plaats, zodat het volume verdubbelt.
-
9
Verdeel het deeg in 12 balletjes en leg ze op de bakplaat.
-
10
Druk de balletjes iets plat en maak een kuiltje met je vinger.
-
11
Besprenkel de focaccia’s met olijfolie.
-
12
Leg op 4 focaccia’s een tomaatje, steek in 4 focaccia’s de rozemarijn- naaldjes en bestrooi de overige focaccia’s met grof zeezout.
-
13
Laat de focaccia’s nog 30 minuten rusten.
-
14
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
15
Bak de mini-focaccia’s in de oven in 8-10 minuten lichtbruin en knapperig.
-
16
Laat iets afkoelen en steek aan elke prikker een focaccia met zeezout, met rozemarijn en met tomaat.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
190 kcal |
vet |
8 gram |
verzadigd vet |
1 gram |
koolhydraten |
24 gram |
eiwit |
5 gram |