4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
recepten Mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas

Mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 plakken achterhammen

dit product is niet beschikbaar

8 plakken gekookte beenham

dit product is niet beschikbaar

3 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

100 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kleine ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Kook de asperges 4-5 minuten en laat ze uitlekken. Klop de crème fraîche met de geitenkaas en Italiaanse kruiden en voeg peper naar smaak toe.
  • 2 Leg een vel lasagne met daarop een dubbelgevouwen plak ham in de ovenschaal. Verdeel de helft van de asperges erover met daarop een eetlepel van de crème fraîche met geitenkaas.
  • 3 Leg het volgende lasagnevel er schuin op. Leg daarop weer ham, asperges en de helft van het overgebleven crème-fraîchemengsel. Dek af met de laatste lasagne en bestrijk met de rest van de crème fraîche.
  • 4 Bak de mini-lasagne met asperges, ham en geitenkaas 15-25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi met de bieslook.

bereidingstip

Kun je geen koelverse lasagne vinden? Neem dan gedroogde bladen en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat uitlekken over de rand van een vergiet of zeef, daarna kun je ze gebruiken voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté