4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Mini meatloafs met geroosterde tomaatjes en gnocchi

Mini meatloafs met geroosterde tomaatjes en gnocchi

ingrediënten


15 min
4 personen
1 pot pastasaus basilicum
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram gnocchi

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes pancetta
35 gram kruidenpaneermeel
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram preien

dit product is niet beschikbaar

75 gram pittige kaas 48+
750 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het gehakt, de kaas, prei en paneermeel in een kom. Klop de eieren los, voeg 1½ ei toe (de rest van het ei wordt niet gebruikt) en kneed door. Verdeel in 4 porties en vorm tot gehaktbroodjes. Leg in het midden op de bakplaat en beleg elk meatloaf met 2 plakjes pancetta. Rooster in ca. 45 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
  • 2 Neem de bakplaat na 20 min. uit de oven en verdeel de gnocchi en tomaatjes rondom de meatloafs. Besprenkel met de olie en breng op smaak met zout en peper. Rooster nog 25 min.
  • 3 Verwarm intussen de pastasaus op een lage stand. Serveer de meatloafs met de gnocchi, tomaatjes en pastasaus.

bereidingstip

Zo gaat gehakt van een budgetfavoriet naar een onverwachte kerstfavoriet! Wil je het nog wat voordeliger? Vervang dan de pancetta door ontbijtspek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1148 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 68 gram