4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie

Mini-paddenstoelenquiches met truffelolie

ingrediënten


25 min
4 personen
50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel truffelolie
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

gemengde paddenstoel

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd een cirkel uit de plakjes bladerdeeg zodat ze in de holtes van de mffinvorm passen. Prik met een vork in het deeg. Leg steeds een velletje bakpapier erop en giet de blindbakvulling erin. Bak de bladerdeegbakjes circa 10 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de steunvulling en bak nog 5 minuten verder. Laat afkoelen in de vorm.
  • 2 Verhit intussen de boter en bak hierin de paddenstoelen, knoflook en rozemarijn. Klop de eieren los met de truffelolie en voeg de crème fraîche en room toe. Klop glad.
  • 3 Vul de deegbakjes in de vorm met de paddenstoelen en giet het eimengsel erop. Leg een mooi plakje paddenstoel erop en bak de taartjes in de oven in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Serveer (lauw)warm.

bereidingstip

Vervang de truffelolie in dit recept door notenolie.. Liever met vlees? Voeg uitgebakken spekjes toe aan de vulling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip