8 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mini-pavlova’s met citroen, amandel en munt

Mini-pavlova’s met citroen, amandel en munt

ingrediënten


30 min
8 personen
8 muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

80 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 citroenen

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

175 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop de eiwitten schuimig.
  • 2 Voeg langzaam al kloppend de suiker toe tot de meringue glanzend en stevig opgeklopt is. Klop de maizena en azijn snel erdoorheen. Schep de meringue in een spuitzak.
  • 3 Teken 8 rondjes ter grootte van een cocktailglas op het bakpapier. Spuit in het midden van de cirkels circa 2 cm boven de bakplaat de getekende cirkels vol met meringue.
  • 4 Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden van de pavlova’s. Bak circa 1 uur in de oven, tot de pavlova’s krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant zijn.
  • 5 Schakel de oven uit en laat de pavlova’s nog 1 uur in de oven staan. Bak het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 6 Rasp de schil van de citroenen. Verdeel de vruchten daarna in partjes. Meng de citroenpartjes met de helft van de poedersuiker en houd apart.
  • 7 Klop de slagroom lobbig en roer de munt en rest van de poedersuiker erdoorheen. Lepel de room in de kuiltjes van de pavlova’s en bestrooi met citroenrasp en amandelen.
  • 8 Leg een paar gesuikerde citroenpartjes op de room en garneer met munt.

bereidingstip

Vervang de citroenpartjes in dit recept door in citroensap gemarineerde peer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate