4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Mini pavlova’s met granaatappel, honingyoghurt en pistache

Mini pavlova’s met granaatappel, honingyoghurt en pistache

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengd rood fruit

dit product is niet beschikbaar

100 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

140 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop de eiwitten met de suiker, citroensap en maizena stijf tot mooie glanzende pieken. Verdeel dit mengsel in circa 8 gelijke hoopjes op de bakplaat, maak met een lepel een kuiltje in het midden en zet circa 1 uur in de oven.
  • 2 Meng intussen de yoghurt met de honing en houd apart. Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Hak ze grof en houd apart.
  • 3 Neem de meringues uit de oven, trek ze voorzichtig los van het papier en laat 5 minuten afkoelen. Bedek elke pavlova met een paar eetlepels honingyoghurt, fruit, pistachenootjes, granaatappelpitjes en muntblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 11 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst