gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mini pavlova’s met perzik en bessen

Mini pavlova’s met perzik en bessen

ingrediënten


30 min
1 handje blauwe bes

dit product is niet beschikbaar

1 blik abrikoos

dit product is niet beschikbaar

1 blik perzik
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

125 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 120ºC. Klop het eiwit op in een vetvrije kom. Voeg de basterdsuiker beetje bij beetje toe en spatel de maizena en azijn door het eiwit. Klop vervolgens door tot er stijve pieken ontstaan.
  • 2 Schep in een spuitzak en verdeel circa 16 hoopjes meringue over de bakplaat. Maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden zodat je ze later kunt vullen.
  • 3 Zet de meringues circa 1 uur in de oven. Laat afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier (steek hiervoor bijvoorbeeld een houten lepel tussen de ovendeur).
  • 4 Klop de mascarpone los met de vanillesuiker. Schep een beetje mascarpone in de meringuebakjes, leg wat perzik en bessen erop en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 2 gram