uitdagend
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Mini pie met stoofvlees

Mini pie met stoofvlees

ingrediënten


30 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels bakpoeder
1 eetlepels azijn
150 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

180 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vijfkruidenpoeder
2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram runderriblappen

benodigdheden

keukenpapier

keukenmachine

pureestamper

vershoudfolie

koekjessteker

koekjessteker

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een plak van 2-3 mm dik. Steek er 10 rondjes uit van ca. 11 cm ø en bekleed hier 10 van de 12 holtes van de muffinvorm mee. Zorg ervoor dat de deegranden iets boven de vorm uitkomen. Vorm van de deegresten een bal en rol nogmaals uit tot een dunne plak. Steek hier 10 deksels uit van ca. 8 cm ø.
  • 2 Vul het deeg met de pompoenvulling tot net onder de rand. Het deeg moet er nog 1 cm bovenuit steken. Maak de deegranden nat en leg de deegdeksels over de vulling. Druk met een vork de deegranden goed op elkaar. Maak met een scherp mes 4 kleine inkepingen in de deegdeksels en bestrijk het deeg met ei.
  • 3 Bak de pasteitjes circa 30 minuten in het midden van de oven. Laat minimaal 15 minuten afkoelen in de vorm. Leg een snijplank over de vorm heen en keer de vorm met de plank om zodat de pasteitjes eruit vallen. Serveer direct of laat afkoelen.

wijnadvies

Favoritos Reserva Cabernet Sauvignon


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté