4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch
home recepten Mini-quiches met broccoli en zalm

Mini-quiches met broccoli en zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

10 plakken bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels olie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 10 holtes van de muffinvorm in met de olie. Laat de deegplakjes ontdooien.
  • 2 Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in kleine blokjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Voeg 2 tl gedroogde dille toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de zalm in blokjes.
  • 4 Bekleed de muffinholtes met de deegplakjes. Verdeel de broccoli, zalm en het eimengsel erover.
  • 5 Bak de mini-quiches in 20-25 min. lichtbruin en gaar in de oven.

bereidingstip

Ook lekker als borrelhapje. Je kunt ze serveren op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 222 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 8 gram