4 personen
uitdagend
40 min.
voorgerecht
recepten Mini tourtières

Mini tourtières

ingrediënten


40 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipgehakt
2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

225 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Mix voor het deeg de bloem met 2 theelepels zout en de boter in de keukenmachine tot grove kruimels. Voeg 3 eetlepels ijskoud water toe en mix snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat rusten in de koelkast.
  • 2 Kook intussen voor de vulling de aardappelblokjes gaar in water met zout en giet af. Prak fijn en laat afkoelen.
  • 3 Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de sjalot goudbruin. Voeg het gehakt, de speculaaskruiden, cayennepeper en zout toe en bak het gehakt rul. Voeg de mosterd en room toe en laat circa 20 minuten pruttelen op een lage stand, tot het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
  • 4 Bestuif de taartvormpjes met bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken. Rol 4 stukken uit en bekleed de taartvormpjes ermee. Schep de geprakte aardappel door de kipragout en verdeel de vulling over de vormpjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 5 Rol de overige stukjes deeg uit en steek in het midden een klein stoomgaatje eruit. Leg het deeg als deksel op de vulling. Snijd de rand netjes bij en druk het deksel goed op de rand van de vorm. Maak van een restje deeg eventueel een versiering. Bestrijk met ei en bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Serveer (lauw)warm. Lekker met veldsla.

wijnadvies

Er zijn in Canada flink wat Franse invloeden, een perfect alibi om Frans rood te serveren. Het liefst een licht gekoelde La Burgondie Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 930 kcal
vet 62 gram
verzadigd vet 38 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 28 gram