4 personen
gemiddeld
15 min.
brunch, ontbijt
home recepten Minibrioche

Minibrioche

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

10 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

25 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schaal

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Roer de boter romig met de elektrische mixer en voeg in delen de bloem en een snuf zout toe.
  • 2 Roer de melk met de gist en suiker goed door en giet dit al kloppend bij het deeg.
  • 3 Klop een voor een de eieren erdoorheen tot een glad deeg. Leg het deeg in de schaal en laat afgedekt circa 30 minuten rijzen. Kneed nogmaals door en verdeel het deeg in 4 gelijke porties.
  • 4 Bestuif de schaaltjes of muffinvormpjes met bloem. Leg de bolletjes deeg erin en laat ze nogmaals afgedekt circa 30 minuten rijzen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deeg met eidooier en bestrooi eventueel met een beetje suiker. Geef met een schaar een knip in het deeg en bak de brioche in circa 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  • 6 Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer met jam en boter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 10 gram