8 personen
eenvoudig
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Minipizza’s

Minipizza’s

ingrediënten


20 min
8 personen
75 gram olijven zonder pit

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

125 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 rol pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de tomatensaus met de oregano, knoflook en ketchup aan de kook. Laat op een lage stand circa 8 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Steek met een kommetje of glas rondjes uit het deeg. Bestrijk tot circa 1 cm van de rand met de tomatensaus en beleg met de kaas, worst en olijven. Bak de pizza’s in de oven in 10-15 minuten gaar.

wijnadvies

Serveer een klassiek Bordeaux gemaakt van merlot en cabernet sauvignon bij deze minipizza's. Dankzij zijn aanwezige tannines een perfecte match bij worst en kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 16 gram