2 personen
brunch, hoofdgerecht
recepten Miniquiches met pompoen, blauwaderkaas en pompoenpitten

Miniquiches met pompoen, blauwaderkaas en pompoenpitten

ingredi├źnten


2 personen
1 snuf zout
1 snuf versgemalen peper
2 eetlepels pompoenpitten
125 gram romige blauwaderkaas
1 kwart flespompoen
1 theelepel kerriepoeder
4 eieren
1 dl kookroom
1 scheut olijfolie
6 vellen filodeeg

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • 2 Snijd de schil van de pompoen en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 3 Klop in een kom de eieren los met het kerriepoeder en de kookroom en kruid het geheel met zout en peper.
  • 4 Voeg er de pompoenblokjes en de pompoenpitten aan toe. Snijd de kaas in stukjes en meng door de massa.
  • 5 Snijd de vellen filodeeg doormidden en smeer deze 8 halve vellen lichtjes in met olijfolie.
  • 6 Leg 2 vellen filodeeg kruislings over elkaar.
  • 7 Vet muffinvormen lichtjes in met olijfolie en druk er de vellen filodeeg in, zodat je dus 6 vormpjes kunt vullen.
  • 8 Verdeel er de vulling gelijkmatig over en zorg dat je zowel het vocht als de vaste vulling in ieder “bakje” schept.
  • 9 Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Laat 5 minuten rusten en haal dan uit de vorm.

recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier