2 personen
brunch, hoofdgerecht
recepten Miniquiches met pompoen, blauwaderkaas en pompoenpitten

Miniquiches met pompoen, blauwaderkaas en pompoenpitten

ingrediënten


2 personen
1 snuf zout
1 snuf versgemalen peper
2 eetlepels pompoenpitten
125 gram romige blauwaderkaas
1 kwart flespompoen
1 theelepel kerriepoeder
4 eieren
1 dl kookroom
1 scheut olijfolie
6 vellen filodeeg

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • 2 Snijd de schil van de pompoen en verwijder de zaadlijsten met behulp van een lepel. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • 3 Klop in een kom de eieren los met het kerriepoeder en de kookroom en kruid het geheel met zout en peper.
  • 4 Voeg er de pompoenblokjes en de pompoenpitten aan toe. Snijd de kaas in stukjes en meng door de massa.
  • 5 Snijd de vellen filodeeg doormidden en smeer deze 8 halve vellen lichtjes in met olijfolie.
  • 6 Leg 2 vellen filodeeg kruislings over elkaar.
  • 7 Vet muffinvormen lichtjes in met olijfolie en druk er de vellen filodeeg in, zodat je dus 6 vormpjes kunt vullen.
  • 8 Verdeel er de vulling gelijkmatig over en zorg dat je zowel het vocht als de vaste vulling in ieder “bakje” schept.
  • 9 Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Laat 5 minuten rusten en haal dan uit de vorm.

nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip