4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht

Mithai

ingrediënten


30 min
4 personen
suiker

dit product is niet beschikbaar

amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozenwater
2 druppels rode voedingskleurstof

dit product is niet beschikbaar

1 kardemompeul
100 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
200 gram volle melk

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de melk met de ricotta al roerend aan de kook. Zet de warmtebron op de laagste stand en laat circa 10 minuten inkoken, tot het mengsel wat dikker is.
  • 2 Roer de poedersuiker en het amandel­meel erdoor en laat nog verder inkoken tot een dikke pap. Roer de kardemom en eventueel kleurstof en/of rozenwater erdoor en laat afkoelen.
  • 3 Verwijder de kardemom en stort de pap in een omgespoelde schaal. Laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Snijd de stevige massa in blokjes en rol deze met een koele hand tot balletjes. Rol de balletjes door de amandelen en suiker.

bereidingstip

Voor dit recept kun je ook zelf amandelmeel maken. Maal blanke amandelen dan fijn in een keukenmachine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté