gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Moelleux met noten

Moelleux met noten

ingrediënten


25 min
fruit naar keuze

dit product is niet beschikbaar

1 handje hazelnoot

dit product is niet beschikbaar

80 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade met hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 timbaaltjes

6 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Bestuif de vormpjes met bloem. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Voeg de suiker en de eieren toe en meng goed. Zeef de bloem erboven en spatel erdoor.
  • 2 Verdeel het beslag over de vormpjes en bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten. Steek een mes langs de rand van de vormpjes, leg een bordje erop en keer om. Garneer met hazelnoten en eventueel wat fruit, bijvoorbeeld frambozen. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een bolletje vanille-ijs.. Serveer een frambozensaus van 200 ml crème fraîche gemengd met 2 eetlepels frambozenjam erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 9 gram