gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Mokka-cakejes met chocoladecrème

Mokka-cakejes met chocoladecrème

ingrediënten


20 min
50 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel cacaopoeder
150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

muffinvorm

12 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop de boter met de basterdsuiker, vanillesuiker en oploskoffiepoeder tot een romige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg ten slotte het bakmeel en een snufje zout toe.
  • 2 Zet de cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm en verdeel het beslag erover. Bak de cakejes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • 3 Spuit een mooie toef chocoladecrème op de cakejes en bestuif licht met cacaopoeder.

bereidingstip

Laat voor kinderen het koffiepoeder weg in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 4 gram