4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Moksi alesi met kabeljauw en zuurgoed

Moksi alesi met kabeljauw en zuurgoed

ingrediënten


40 min
4 personen
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 gedroogde chilipeper
5 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter blanke azijn

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 visbouillontablet
400 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

3 aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de visfilets circa 4 minuten in water. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de tomaat, knoflook en ui 3-4 minuten. Trek de kabeljauwfilets met 2 vorken in kleine stukjes en voeg met de tomatenpuree en rode peper toe aan de tomaten. Bak 2 minuten.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de aardappelpartjes in 12-14 minuten gaar. Houd apart. Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de rijst 5 minuten. Voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe en kook de rijst afgedekt in circa 15 minuten gaar. Voeg de rijst en aardappels toe aan het kabeljauwmengsel. Serveer met het zuurgoed.

bereidingstip

Vervang de vis in dit recept door kip en gebruik kippenbouillon.. Neem zwarte bonen in plaats van aardappel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 104 gram
eiwit 28 gram