8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Monchoutaart

Monchoutaart

ingrediënten


30 min
8 personen
2 blikjes vlaaivulling kersen
3 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

400 gram monchou

dit product is niet beschikbaar

50 gram vanillesuiker
500 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels schenkstroop

dit product is niet beschikbaar

150 gram volkoren biscuitjes

dit product is niet beschikbaar

260 gram bastognekoeken

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels chocoladesaus

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels vruchtensiroop

dit product is niet beschikbaar

100 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

vershoudfolie

  • 1 Meng de vruchtensiroop en chocoladesaus door de boter. Schep het botermengsel door de koekkruimels.
  • 2 Vet de taartvorm in en verdeel de massa over de bodem van de vorm. Strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Druk niet te stevig aan, anders wordt de bodem te hard. Schenk er wat stroopslierten over. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.
  • 3 Klop de slagroom met de helft van de vanillesuiker lobbig en zet deze in de koelkast.
  • 4 Meng de monchou met de rest van de vanillesuiker en de jam. Spatel de slagroom erdoor tot een glad geheel. Verdeel dit mengsel over de koekbodem en strijk het glad.
  • 5 Zet de taart 2 uur in de koelkast om op te stijven. Verdeel de vlaaivulling over de taart en dek af met vershoudfolie. Zet de taart tot het aansnijden in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 10 gram