8 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Monchoutaart met kersen

Monchoutaart met kersen

ingrediënten


25 min
8 personen
2 blikken vlaaivulling kersen

dit product is niet beschikbaar

75 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram monchou

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 zakje slagroomversteviger

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

mixer

  • 1 Bekleed de bodem van een ingevette springvorm met bakpapier. Smelt de boter en meng de koekkruimels erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Zet de vorm 30 min. in de koelkast.
  • 2 Klop de slagroom met de slagroomversteviger en vanillesuiker lobbig. Voeg de MonChou met de basterdsuiker toe en mix kort op de laagste stand.
  • 3 Neem de vorm uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel gelijkmatig over de koekbodem. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Verdeel het vlaaifruit over de taart en bewaar tot het serveren in de koelkast.

bereidingstip

• Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Klop deze goed luchtig, voordat je deze met de slagroom mengt.<br/> • Stijft de monchoutaart niet goed op? Gebruik een slagroomversteviger om er zeker van te zijn dat de slagroom voldoende stijf is. Ook is het belangrijk de taart lang genoeg te koelen. Minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.<br/> • Gebruik 2 zakjes slagroomversteviger voor een nog stevigere vulling.<br/> • Wil je een iets stevigere bodem? Gebruik dan 90-100 g boter in plaats van 75 g. Daardoor blijven de koekjes beter aan elkaar plakken. . <h4>Variatietips</h4> • Vervang de kersenvulling op deze monchoutaart ook eens door vlaaifruit-<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/fruit/aardbei/">aardbeien</a> of garneer de taart met schijfjes perzik. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook nog eens lekker fruitig.<br/> • Gebruik ter afwisseling speculaasjes of tarwebiscuits voor de bodem.<br/> • In plaats van MonChou of roomkaas, kun je ook mascarpone gebruiken voor de vulling. Die is wat milder en vetter. Wil je juist een iets lichtere vulling? Gebruik dan Griekse yoghurt. . <h4>Wat is monchou(taart)?</h4> Monchoutaart is een oer-Hollandse vorm van <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/hartjes-cheesecake/">cheesecake</a>. De naam komt van MonChou, een Nederlands roomkaasmerk. Monchoutaart hoeft trouwens niet gebakken te worden, dus het is een echt no-bake-dessert. . <h4>Serveertips</h4> • Haal de monchoutaart 15-30 minuten voordat je deze serveert uit de koelkast. Dan kan de taart rustig op temperatuur komen, waardoor deze een lekker zachte textuur krijgt. Laat de taart niet té lang buiten de koelkast staan, zeker niet bij warm weer. Dan wordt hij te zacht en kan hij zelfs bederven.<br/> • Je kunt monchoutaart ook in een glaasje serveren, voor een extra feestelijk dessert. Kruimel de taartbodem hiervoor fijn en verdeel die over de glaasjes. Spuit of schep de vulling er netjes op. Voeg de vlaaivulling als laatste toe, vlak voor het serveren. <h4>Monchoutaart bewaren</h4> • In een goed afgesloten taartdoos blijft de monchoutaart 2-3 dagen goed in de koelkast, inclusief fruit. Of 5 dagen zonder fruitvulling. <br/> • Monchoutaart kun je invriezen, al wordt de structuur dan wel korreliger. De kersenlaag kan ook wat waterig worden. Je kunt de taart daarom het beste zonder de kersentopping invriezen. In de vriezer blijft monchoutaart 1 maand goed. <br/> • Ontdooi de taart langzaam in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 4 gram