4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Mongolian beef

Mongolian beef

ingrediënten


25 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels verse gember

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

600 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

400 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Meng de biefreepjes goed met 4 eetlepels maizena, zodat elk reepje bedekt is met een laagje maizena.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de reepjes in kleine porties, zodat ze een mooie kleur krijgen. Schep het vlees uit de pan en bak de gember en knoflook een halve minuut in het bakvet.
  • 3 Voeg de sojasaus, basterdsuiker en 80-100 ml water toe en kook de saus circa 2 minuten op middelhoge stand.
  • 4 Voeg de biefreepjes toe en kook tot de saus is ingedikt. Voeg eventueel nog 1 eetlepel maizena toe als de saus niet dik genoeg is.
  • 5 Bestrooi het vlees met de bosui en serveer op de rijst.

bereidingstip

Breid dit gerecht uit met extra groente. Zo is geroerbakte wortel met gember en sesam een goede combi bij de smaken van dit oosterse vleesgerecht.

wijnadvies

Bij dit gerecht met biefstuk kies je voor spicy rood, zoals Indomita Varietal Cabernet Sauvignon uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 100 gram
eiwit 45 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté