4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Mossel-maatjescocktail met sinaasappel en avocado

Mossel-maatjescocktail met sinaasappel en avocado

ingrediënten


20 min
4 personen
1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 zoute haringen
200 gram gekookte mosselen

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes radicchio
2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sherry

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter mayonaise
100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 coupes

4 glazen

  • 1 Klop de slagroom bijna stijf. Spatel hier de mayonaise, de tomatenpuree en de sherry door en voeg zout en peper toe.
  • 2 Schil de sinaasappels dik, bewaar enkele dunne sinaasappelschilletjes voor garnering, en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • 3 Leg in iedere coupe of glas een slablad.
  • 4 Schik daarop de mosselen, de haringrepen, de sinaasappelpartjes en de avocadoblokjes.
  • 5 Giet er een beetje dressing over en garneer met een sinaasappelschilletje.

bereidingstip

Als rode sla is radicchio heel geschikt.

wijnadvies

Maatjes met dit gerecht zijn Villa Mondi Soave, Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi uit Italië en Muscadet uit de Franse Loirestreek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté